Forside   Klinikken   Fodterapi   Indlæg   Kontakt   Privatliv  
Indlægssåler
Indlægssåler aflaster fejlstillinger i fødderne og forbedrer gangfunktionen. Den statsautoriserede fodterapeut foretager en fodundersøgelse og en ganganalyse. Herefter fremstilles indlægssåler efter et funktionelt aftryk, som fremkommer ved gang på en grundsål i velegnet fodtøj.

I hvert enkelt tilfælde vurderer den statsautoriserede fodterapeut fodtøjet, da pasformen er afgørende for det færdige resultat. Ud fra forundersøgelser og aftrykket, bestemmes materialevalg og opbygningens udformning. Opbygningen placeres på grundsålen, og funktionen kontrolleres efter en prøveperiode. Når indlægssålen fungerer tilfredsstillende, betrækkes den med skind.

I forbindelse med fremstilling af indlægssåler er der behov for vejledning om egen pleje, fodtøj, fodgymnastik og andet, som kan give Øget mobilitet, og der er evt. også behov for fodbehandling. l visse tilfælde er der mulighed for tilskud fra den offentlige sygesikring til indlægssåler fremstillet af en statsautoriseret fodterapeut. Spørg mig gerne, din praktiserende læge eller kommunen om reglerne i dit område.

Medlemmer i sygeforsikririgen danmark i gruppe 1, 2 og 5 får tilskudtil indlægssåler fremstillet efter funktionelt aftryk. Læs også afsnittet:
"Fodterapi"
Klinik For Fodterapi
   Svinget 1A
   2300 København S
   TLF: 3296 6760